Owoce morza w cytrynach

Kolacja | Śniadanie | 426 Kkcal

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Et quaerat similique inventore cum labore repellat molestiae dolorem nemo tenetur enim? Rerum inventore quia molestias autem quibusdam corporis facilis sapiente optio?

czas przygotowania

Czas przygotowania:

25 minut

czas przygotowania

Czas gotowania:

20 minut

czas przygotowania

Czas całkowity:

45 minut

czas przygotowania

Liczba porcji:

1

Składniki:

Składnik
Ilość
Pełnoziarniste tortille
2 sztuki
Pierś z kurczaka
200g
Czerwona papryka
1 sztuka
Sałata
1 garść
Pomidory
2 sztuki
Awokado
1/2 sztuki
Jogurt naturalny
2 łyżeczki
Przyprawy
Do smaku

Sposób przygotowania:

Dynia jest warzywem coraz bardziej docenianym w diecie. Warto ją włączyć również do jadłospisu osób chorych. Jest ona cennym źródłem witaminy E, potasu oraz beta-karotenu. Przedstawiamy przepis na ciekawe połączenie pożywnej dyni z preparatem odżywczym Nutridrink Skin Repair. Smak zupy uzupełniają świeże zioła.
  1. Cebulę drobno posiekać. Dynię, marchew i pietruszkę umyć i pokroić w nieregularne kawałki (dyni Hokkaido nie trzeba obierać ze skóry, ale należy usunąć z niej pestki).
  2. Do garnka wlać olej, rozgrzać, wrzucić cebulkę i chwilę zeszklić mieszając. Następnie dodać przyprawy oraz marchew i pietruszkę. Jeszcze chwilę smażyć, żeby warzywa oblepiły się
    w cebuli i przyprawach. Zalać wodą. Dodać pokrojoną dynię. Woda powinna przykrywać warzywa, aby zupa wyszła gęsta.
  3. Gotować ok. 20 min.
  4. Gdy warzywa zmiękną, zmiksować
  5. Na talerzu gęsty krem wymieszać z preparatem Nutridrink Skin Repair o smaku waniliowym. Dodać świeżo posiekane zioła, np. natkę pietruszki, rukolę, tymianek – według upodobania.
    Zupę można doprawić na talerzu świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 1784 (kJ)

Wartość energetyczna: 426 (Kkcal)

Białko: 15,5 (g)

Tłuszcz: 25 (g)

Węglowodany: 48 (g)

Cholesterol: 2 (mg)

Błonnik: 15,5 (g)

Polecane

Kolacja/Śniadanie/426 kcal

Owoce morza w cytrynach

Śniadanie/454 kcal

Owsianka z orzechami i jagodami

Artykuł testowy 3

Artykuł testowy 4