Owoce morza w cytrynach
Kolacja | Śniadanie | 426 Kkcal
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Et quaerat similique inventore cum labore repellat molestiae dolorem nemo tenetur enim? Rerum inventore quia molestias autem quibusdam corporis facilis sapiente optio?
Czas przygotowania:
25 minut
Czas gotowania:
20 minut
Czas całkowity:
45 minut
Liczba porcji:
1
Składniki:
Sposób przygotowania:
- Cebulę drobno posiekać. Dynię, marchew i pietruszkę umyć i pokroić w nieregularne kawałki (dyni Hokkaido nie trzeba obierać ze skóry, ale należy usunąć z niej pestki).
-
Do garnka wlać olej, rozgrzać, wrzucić cebulkę i chwilę zeszklić mieszając. Następnie dodać przyprawy oraz marchew i pietruszkę. Jeszcze chwilę smażyć, żeby warzywa oblepiły się
w cebuli i przyprawach. Zalać wodą. Dodać pokrojoną dynię. Woda powinna przykrywać warzywa, aby zupa wyszła gęsta. - Gotować ok. 20 min.
- Gdy warzywa zmiękną, zmiksować
-
Na talerzu gęsty krem wymieszać z preparatem Nutridrink Skin Repair o smaku waniliowym. Dodać świeżo posiekane zioła, np. natkę pietruszki, rukolę, tymianek – według upodobania.
Zupę można doprawić na talerzu świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.
Wartość odżywcza
Na 1 porcję:
Wartość energetyczna: 1784 (kJ)
Wartość energetyczna: 426 (Kkcal)
Białko: 15,5 (g)
Tłuszcz: 25 (g)
Węglowodany: 48 (g)
Cholesterol: 2 (mg)
Błonnik: 15,5 (g)