Owsianka z orzechami i jagodami

Śniadanie | 454 Kkcal

czas przygotowania

Czas przygotowania:

20 minut

czas przygotowania

Czas całkowity:

20 minut

czas przygotowania

Liczba porcji:

1

Składniki:

Składnik
Ilość
Płatki owsiane
1/2 szklanki
Mleko migdałowe (lub inne roślinne)
1 szklanka
Orzechy włoskie
1/4 szklanki
Jagody (świeże lub mrożone)
1/2 szklanki
Miód
1 łyżeczka
Cynamon
1/2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. W średnim garnku zagotuj mleko migdałowe. Gdy zacznie się gotować, dodaj płatki owsiane.
  2. Zmniejsz ogień i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż owsianka zgęstnieje do pożądanej konsystencji (około 5 minut).
  3. Gdy owsianka jest gotowa, dodaj cynamon i wymieszaj.
  4. Przelej owsiankę do miski, na wierzch dodaj orzechy włoskie i jagody.
  5. Na koniec polej całość miodem dla dodania słodyczy.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 454 (Kkcal)

Śniadanie/454 kcal

Owsianka z orzechami i jagodami

Kolacja/Śniadanie/426 kcal

Owoce morza w cytrynach

Artykuł testowy 3

Artykuł testowy 4

Artykuł testowy 5

Testowy artykuł 1

Cholesterol i walka z jego nadmiarem